Ik weet bijna zeker dat je soms het gevoel hebt dat je maar rond rent in het hamsterwiel. Je rent en je rent en je komt niet verder. Het bedrijf groeit niet echt meer maar je weet zeker dat er nog potentie in zit. Misschien moet je met lede ogen zien dat de markt groeit maar jouw onderneming niet. Misschien moet je erkennen dat je best wel jaloers bent op al die succesverhalen die je op het internet leest.

Inmiddels heb je personeel aangenomen in de hoop dat het je rust zou geven echter in plaats van minder werken ben je meer gaan werken. Het lijkt wel alsof je meer te doen hebt gekregen door het aannemen van personeel in plaats van minder. Je dacht mooi even lekker te kunnen gaan genieten van meer vrije tijd maar je komt pas aan je eigen werk toe in de avonduren. En door de fouten die ze maken, doe je het grootste deel van het werk nog maar een keer dunnetjes over.


Vast herkenbaar

“Elk jaar heb ik me wel meerdere keren verbaasd over hoe lastig het was om ons dreamteam samen te stellen. Een team van specialisten die samen aan het succes van ons bedrijf konden werken. Dan haakte die weer af, dan kwam je weer iemand tegen die het wel zou even zou regelen en het niet regelde. En elk jaar hoopte ik dat we toch een keer de juiste mensen tegen zouden komen.” aldus Karin Luis.

Karin is samen met Eric Sijbesma MBA, bedenker van Strategies for Change. Eric is al 23 jaar actief als ondernemer. Eerst als interim manager en management consultant en later als communicatie -en sales trainer. Karin heeft haar sporen ruimschoots verdiend als projectmanager, management consultant en communicatie -en sales trainer. Samen zijn ze eigenaar van één van de grootste instituten voor persoonlijke ontwikkeling, de NLP Academie.

Samen vormen ze de drijvende kracht om een missie te volbrengen.

Ondernemers helpen om hun bedrijf volwassen te laten worden.


“De eerste eyeopener kregen we van onze mentor, Grant Cardone. Grant is een succesvolle Amerikaanse ondernemer die de “American Dream” creëerde en van niets een 75 miljoen dollar omzettend bedrijf heeft opgebouwd en inmiddels een vastgoed portefeuille bezit van bijna 1 miljard dollar. Grant liet ons zien dat niet de mensen die we inhuurden het probleem waren maar wij het probleem waren. Om te groeien en uiteindelijk te kunnen zeggen dat je een bedrijf bezit in plaats van een baan hebt in een bedrijf waar je eigen naam toevallig aan verbonden is, is de sleutel delegeren van verantwoordelijkheid en mensen te hun eigen successen te gunnen.

Door te leren delegeren, werden niet alleen wij volwassen, als ondernemers, maar ook onze onderneming werd volwassen. Van een een losgeslagen tiener, kwam de rust van ondernemen en konden we de onrust van hard werken in onze onderneming loslaten en werken aan onze onderneming.”, vertelt Eric.

Strategies for Change helpt ondernemers om hun bedrijf volwassen te laten worden door ze te ondersteunen bij marketing, sales, management, coaching van ondernemer en teams en leadership development. De ondernemer krijgt alle tijd om aan de onderneming te werken, nieuwe kansen te ontdekken en een geweldig mooi bedrijf neer te zetten.

In de praktijk blijkt dat een winnende combinatie.